Net zoals een architect gebouwen ontwerpt, ontwerpt een productdesigner gebruiksvoorwerpen. Van meubels tot verpakkingen naar verlichtingsobjecten.. Je kan het zo gek niet bedenken of ooit lag het wel op de tekentafel van een productontwerper.
In het DesignAtelier leer je zo’n producten ontwerpen. Producten die origineel, functioneel maar ook zinvol zijn. Je leert ideeën bedenken, uitwerken en eventueel commercialiseren. Het ontwerpproces is steeds gericht op ambachtelijke of industriële productie, met de vrijheid om de ontwerpen zelf te vervaardigen of hiervoor beroep te doen op het vakmanschap van organisaties of bedrijven. Door een idee om te zetten in een realistisch prototype wordt immers de eerste echte stap gezet naar de functievervulling van een ontwerp in de samenleving.
Gedurende een lesjaar is er ruimte voor eigen ideeën, thema- en groepsopdrachten. Het brede cursuspakket gaat in op al de aspecten van design en biedt de mogelijkheid om in iedere opdracht eigen accenten te leggen en talenten te ontwikkelen. Aangezien kunst en wetenschap naadloos samenvloeien in de discipline ‘productontwerpen’ krijgen zowel emotionele als rationele aspecten een belangrijke plaats in het productontwerp.

Kijk voor meer informatie of voorbeelden van realisaties op

https://www.instagram.com/product.ontwerp.hasselt/?hl=nl

https://www.facebook.com/Productontwerp.SASK/?ref=bookmarks

Account