GRETEL kleinIn het atelier goei maak je kennis met de basiselementen van het grafisch ontwerp en illustratie in zijn ruime betekenis: beeld, tekst, vorm en kleur. Je leert anders kijken naar beelden. Je leert ze kennen, beheersen en gebruiken in je ontwerpen. Je maakt kennis met typografie, kleur, grafische technieken, manuele technieken en gespecialiseerde computerprogramma’s. Niet alleen computerwerk maar ook verschillende analoge werkwijzen komen aan bod.
(inkt, potlood, acryl, collage, lino, monotype, ...) 
Techniek, materiaalkennis, kleurenleer en compositie worden gegoten in opdrachten die zowel in groep als individueel (ieder op zijn niveau) begeleid worden. Aan de hand van oefeningen worden de basisprincipes aangebracht en al doende aangeleerd. Je krijgt de vrijheid en de middelen aangereikt om zelf te onderzoeken, experimenteren, eigen projecten te starten en aan de slag te gaan.

Dit kan gedurende 4 of 8 uren per week. ( 10 jaar of 5 jaar ) 

Na toelating in de specialisatiejaren ( 2 jaar / 8 uren per week ) werk je zelfstandig verder aan je eigen gekozen project, in je eigen beeldtaal en kom je zo tot een creatief portfolio. Je kan experimenteren met de traditionele grafische technieken om zo te komen tot een eigen hedendaagse beeldtaal.

https://sites.google.com/view/goeihasselt/info

Account