Het atelier grafiekunst is volledig uitgerust om de leerlingen technisch de mogelijkheid te geven, elke grafische druktechniek als expressievorm te gebruiken. De vaak ongezonde en milieubelastende materialen die hiervoor in het verleden nodig waren, zijn bijna allemaal vervangen door ecologisch verantwoorde non-toxische producten en technieken.

Er wordt een basisopleiding gegeven voor hoogdruk, diepdruk, vlakdruk en zeefdruk. Tijdens de opleiding wordt er vertrokken van het tekenen naar de natuur en naar levend model. Zonder het belang van het tekenen in al zijn aspecten uit het oog te verliezen, wordt er ook gebruik gemaakt van fotografische edele procedés: heliogravure en gomdruk en de nieuwe grafische fototechnieken: polymeerfilm, digitale prints enz.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid zelf papier te scheppen om te bedrukken of te gebruiken voor chine collé. Gedurende de opleiding is er voldoende ruimte om volop te experimenteren en een eigen grafische beeldtaal te creëren. Naast de opleiding tot vrij grafisch kunstenaar, is er tevens de mogelijkheid tot het specialiseren in een meer toegepaste vorm van grafiek zoals illustratietekenen, ex libris ontwerp etc. De sector van de grafische industrie doet regelmatig beroep op afgestudeerden van het atelier grafiek.

Account